
Λεμονάτο ρυζόγαλο
Share
Το ρυζόγαλο σίγουρα ανήκει στην 10άδα των αγαπημένων μου γλυκισμάτων. Πόσο μάλλον όταν βάζω και λίγο λεμονάκι για να γίνει και ελαφρός ξινό που του δίνει κάτι το "δροσερό".
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουτ της σούπας μέλι
- 5-6 φέτες αποξηραμένο λεμόνι idiotropa
Συνταγή:
- Βράζουμε το νερό με το ρύζι.
- Οταν μαλακώσει λίγο το ρύζι προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι και τις φέτες λεμονιού και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε και αν το ρύζι δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Με ένα σουρωτήρι βγάζουμε τις φέτες λεμονιού. Αν θέλουμε μπορούμε να τις αφήσουμε στο ρυζόγαλο.
- Οταν τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει (εάν θέλουμε) και απολαμβάνουμε
Για να δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής επισκεφθείτε την σελίδα μας στο instagram idiotropa.gr.