Σχετικά με εμάς

Η ιστορία της ιdiotropa μέσα στον χρόνο

Η αποξήρανση σαν τρόπος διατήρησης υπήρχε ανέκαθεν στην Ελλάδα διότι έτσι διατηρούσαν όλο τον χρόνο τα απαραίτητα για την καθημερινότητα τους τρόφιμα. 

Με αυτή την γνώση ο Βασίλης και η Μαρία, ζευγάρι και στην ζωή, μαζί με την οικογένεια τους ξεκινούν και την δική τους επιχείρηση.

1992: Ίδρυση της εταιρείας, εύρεση των αρχικών εγκαταστάσεων και ανάπτυξη του πρώτου προϊόντος, της αποξηραμένης πιπεριάς.

1993: Έπειτα από μια επίσκεψη στην Ιταλία και την δοκιμή της εκεί λιαστής ντομάτας έρχεται η ιδέα για την δημιουργία της Ελληνικής "Λιαστής Ντομάτας"

1995-1998: Με την έγκριση του πρώτου leader ξεκινάει η δημιουργία της ιδιόκτητης μονάδας παραγωγής της idiotropa 

1999: Ξεκινάει η συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης με το προϊόν "Λιαστή ντομάτα στο ηλιέλαιο".

2000: Ξεκίνησαν οι πειραματισμοί με διάφορα λαχανικά της ελληνικής γης για την δημιουργία αποξηραμένων λαχανικών

2004-2006: Η idiotropa επεκτείνεται και δημιουργείτε το δεύτερο κτήριο που εξοπλίζεται με καινούργια μηχανήματα για την παραγωγή επιπλέον προϊόντων

2007: H idiotropa πιστοποιείται με το ISO 22000 ενώ συγχρόνως αναπτύσσονται τα πατέ αποξηραμένων λαχανικών και τα αποξηραμένα φρούτα

2009 :Η συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης συνεχίζεται επιτυχημένα με την τοποθέτηση στα ράφια των καταστημάτων της "Λιαστής ντομάτας" σε σακουλάκι.  

2013: Τα ινία της εταιρείας παίρνει η Φωτεινή, τεχνολόγος τροφίμων και κόρη των ιδρυτών.  

2015-2017 : Δημιουργούνται οι φέτες αποξηραμένων φρούτων χωρίς ζάχαρη όπως και οι μαρμελάδες ντομάτας

2020-2021: Με την ανάπτυξη των εξαγωγών της εταιρείας πετυχαίνεται η τοποθέτηση των πατέ αποξηραμένων λαχανικών στη Σαουδική Αραβία.

2024: Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής δημιουργείται το e shop μας