Σχετικά με εμάς
Η ιστορία της ιdiotropa μέσα στον χρόνο
Η αποξήρανση σαν τρόπος διατήρησης υπήρχε ανέκαθεν στην Ελλάδα διότι έτσι διατηρούσαν όλο τον χρόνο τα απαραίτητα για την καθημερινότητα τους τρόφιμα.
Με αυτή την γνώση ο Βασίλης και η Μαρία, ζευγάρι και στην ζωή, μαζί με την οικογένεια τους ξεκινούν και την δική τους επιχείρηση.
1992: Ίδρυση της εταιρείας, εύρεση των αρχικών εγκαταστάσεων και ανάπτυξη του πρώτου προϊόντος, της αποξηραμένης πιπεριάς.
1993: Έπειτα από μια επίσκεψη στην Ιταλία και την δοκιμή της εκεί λιαστής ντομάτας έρχεται η ιδέα για την δημιουργία της Ελληνικής "Λιαστής Ντομάτας"
1995-1998: Με την έγκριση του πρώτου leader ξεκινάει η δημιουργία της ιδιόκτητης μονάδας παραγωγής της idiotropa
1999: Ξεκινάει η συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης με το προϊόν "Λιαστή ντομάτα στο ηλιέλαιο".
2000: Ξεκίνησαν οι πειραματισμοί με διάφορα λαχανικά της ελληνικής γης για την δημιουργία αποξηραμένων λαχανικών
2004-2006: Η idiotropa επεκτείνεται και δημιουργείτε το δεύτερο κτήριο που εξοπλίζεται με καινούργια μηχανήματα για την παραγωγή επιπλέον προϊόντων
2007: H idiotropa πιστοποιείται με το ISO 22000 ενώ συγχρόνως αναπτύσσονται τα πατέ αποξηραμένων λαχανικών και τα αποξηραμένα φρούτα
2009 :Η συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης συνεχίζεται επιτυχημένα με την τοποθέτηση στα ράφια των καταστημάτων της "Λιαστής ντομάτας" σε σακουλάκι.
2013: Τα ινία της εταιρείας παίρνει η Φωτεινή, τεχνολόγος τροφίμων και κόρη των ιδρυτών.
2015-2017 : Δημιουργούνται οι φέτες αποξηραμένων φρούτων χωρίς ζάχαρη όπως και οι μαρμελάδες ντομάτας
2020-2021: Με την ανάπτυξη των εξαγωγών της εταιρείας πετυχαίνεται η τοποθέτηση των πατέ αποξηραμένων λαχανικών στη Σαουδική Αραβία.
2024: Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής δημιουργείται το e shop μας